Безпечний навчальний процес у закладах освіти – пріоритетне завдання влади всіх рівнів

Дата: 23.11.2023 13:00
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

У Київській обласній державній адміністрації відбулась онлайн-нарада з питань створення безпечного середовища в закладах освіти Київщини. У заході взяли участь представники Департаменту освіти і науки КОДА та районних адміністрацій, національної поліції, ДСНС, керівники органів управління освітою територіальних громад, директори закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки КОДА.

Учасники обговорили питання безпеки під час організації освітнього процесу в закладах освіти та реалізації Програми реформування шкільного харчування на Київщині.

Особливу увагу було приділено Порядку раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику нападу на заклад освіти, який був затверджений спільним наказом Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства освіти і науки України. Представники національної поліції в Київській області та ДСНС Київщини наголосили на розробленні чіткого алгоритму дій при евакуації дітей із закладу освіти та оновленні паспортів безпеки для забезпечення збереження життя всіх учасників освітнього процесу.

«Безпека освітнього процесу під час воєнного стану в умовах постійної загрози повітряних атак має бути головним завданням для всіх учасників освітнього процесу. Усі дії мають бути доведені до автоматизму і виконуватися згідно з розробленим Порядком», – підкреслила заступниця голови КОДА Жанна Осипенко під час наради.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень