Питання підтримки та працевлаштування ВПО розглянули в Київській ОВА

Дата: 23.11.2023 16:00
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

Динаміку ринку праці Київщини в частині працевлаштування та надання профорієнтаційних послуг внутрішньо переміщеним особам за 10 місяців поточного року проаналізували  під час засідання робочої групи з питань працевлаштування, професійної орієнтації у складі Координаційного центру підтримки цивільного населення при Київській обласній військовій адміністрації.

Учасники зосередили основну увагу на інтеграції внутрішньо переміщених осіб у ринок праці та підприємництво. Також розглянули низку актуальних питань щодо забезпечення соціального захисту і всебічної підтримки внутрішньо переміщених осіб та спланували заходи, спрямовані на сприяння самозайнятості ВПО.

Зокрема, йшлося про організацію проведення навчальних семінарів із практичної допомоги у складанні бізнес-плану для створення та підтримки малого і середнього бізнесу, організацію та проведення навчального курсу для підприємців-початківців та охочих започаткувати власну справу (школа підприємництва).

Крім того, директор Київського обласного центру зайнятості прозвітував про активні програми, націлені на підтримку внутрішньо переміщених осіб, які реалізовує служба зайнятості у при столичному регіоні. Так, 57 вимушених переселенців отримали мікрогрант за програмою «Власна справа» та розпочали бізнес на Київщині в цьому році. 132 ВПО отримали ваучер на навчання для здобуття нового фаху чи підвищення кваліфікації. 628 осіб із числа ВПО були направлені на суспільно корисні роботи у рамках проєкту «Армія відновлення». 290 інформаційно-консультаційних виїзних заходів служби зайнятості у місцях компактного проживання протягом року відвідали понад 4000 переселенців.

Загалом із початку 2023 року послугами обласної служби зайнятості скористалися понад 3 тис. внутрішньо переміщених осіб. Працевлаштовано майже 1,6 тис. ВПО.

У засіданні робочої групи взяли участь заступник голови Київської ОВА Сергій Білецький, директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук, начальник Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці  Роман Семчук, голова Ради з питань внутрішньо переміщених осіб Олександр Явтушенко, представники профільних департаментів КОВА.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень