Посилення спроможності медицини під час війни: презентація проєкту програми «Здоров’я Київщини 2024-2026»

Дата: 24.11.2023 11:38
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

У Національному університеті охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика відбулася презентація проєкту комплексної обласної програми «Здоров’я Київщини 2024-2026». Програму представила заступниця голови Київської ОДА Леся Карнаух.

Метою програми є системне реформування закладів охорони здоров’я Київської області, спрямоване на функціонування доступної системи, орієнтованої на пацієнта, здатної забезпечити сучасне та якісне медичне обслуговування мешканців пристоличного регіону. Створення єдиного медичного простору області за участі органів місцевого самоврядування, професійних медичних асоціацій, благодійних фондів дасть можливість підвищити якість надання медичних послуг для всіх пацієнтів, зокрема для захисників та захисниць, а також підвищити рівень прозорості та підзвітності використання бюджетних коштів.

Крім того, Київська обласна державна адміністрація та Національний університет охорони здоров’я імені П. Л. Шупика підписали Меморандум про співпрацю. Цей документ дозволить розбудовувати сучасну модель організації надання медичної допомоги та створити умови для формування висококваліфікованих медичних кадрів, сформувати готовність студентів медичних коледжів Київської області до постійного професійного самовдосконалення, зокрема, у Центрі симуляційних методів навчання імені Андрія Ткаченка НУОЗ України імені П. Л. Шупика. Меморандум був підписаний головою КОДА Русланом Кравченком та ректором Національного університету охорони здоров’я В’ячеславом Камінським.

У заході взяли участь також заступниця голови КОР Тетяна Семенова, члени науково-експертної ради з охорони здоров’я Київської обладміністрації, депутати постійної комісії Київської облради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення та пенсіонерів.

Довідково: Національний університет охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика – провідний заклад вищої та післядипломної освіти, сучасний науковий центр, який здійснює підготовку наукових та науково-педагогічних кадрів та підвищення кваліфікації лікарів і провізорів для сфери охорони здоров’я.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень