Як надати психологічну допомогу колезі, вчителю чи дитині в кризовій ситуації – директорів шкіл навчали ізраїльські фахівці

Дата: 27.11.2023 16:00
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

У Бучі провели тренінг для директорів шкіл Київської області. Фахівці Ізраїльської коаліції з роботи із травмою (ITC) навчали освітян Київщини надавати психологічну допомогу в кризових ситуаціях. Захід відбувся в межах презентації програми «Розбудова потенціалу, зміцнення стійкості колективу та подолання наслідків впливу травматичних подій».

Київську обласну державну адміністрацію на заході представляла заступниця голови КОДА Леся Карнаух, яка є відповідальною за реалізацію проєкту «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини» як частини Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

У постійній травматичній реальності в арсеналі кожного має бути «психологічна аптечка» самодопомоги, так само, як вдома чи на роботі завжди напоготові аптечка з необхідними ліками для надання першої меддопомоги. 

Ізраїльські вчителі та інші працівники освіти регулярно навчаються технік самодопомоги та допомоги іншим. Тож зарубіжні колеги ділилися своїм досвідом і знаннями з очільниками освітніх закладів Київської області.

Присутні розглянули низку корисних технік, зокрема: як реагувати під час надзвичайних ситуацій, як керувати підлеглими та віддавати накази у кризових моментах, як працює мозок у таких ситуаціях та на що звертати увагу, щоб стабілізувати ситуацію.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень