«Бізнес Київської області під час війни»: вийшов новий випуск дослідження економічної ситуації в регіоні

Дата: 27.11.2023 18:00
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

Упродовж 2023 року команда Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) у співпраці з Департаментом економіки Київської обласної державної адміністрації здійснює моніторинг економічної ситуації в Київській області.

На основі Нового щомісячного опитування керівників підприємств «Український бізнес під час війни» експерти ІЕД підготували черговий випуск дослідження.

Так, поточні оцінки загальноекономічного середовища в Київській області покращилися та є дещо вищими за загальноукраїнські показники. Зокрема в області зменшилась частка тих, хто негативно оцінює загальноекономічне середовище (із 14,8 % до 10,5 %).

Фінансово-економічна ситуація є кращою порівняно з минулорічними показниками. За результатами моніторингу встановлено, що індекс пошуку кваліфікованих працівників для Київської області зменшився з 0,24 до 0,14. Підприємці Київщини не відчувають труднощів у пошуку як кваліфікованих, так і некваліфікованих працівників.

Головними викликами для бізнесу області станом на вересень зазначені: небезпека роботи, зростання цін на сировину та продукцію, брак обігових коштів.

Детально ознайомитися зі звітом за вересень 2023 року «Бізнес Київської області під час війни» можна за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень