Підтримка мешканців Київщини: на пленері в Мощуні малювали зруйновані внаслідок війни будинки

Дата: 28.11.2023 14:00
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

У селі Мощун на Київщині провели третій осінній пленер «Мощун – незагоєна рана». Українські художники малювали зруйновані внаслідок війни будинки. Картини виставлять на аукціони з метою залучення коштів для мешканців постраждалого села. Про це повідомили в Департаменті культури та туризму Київської ОВА.

Метою події є фіксація наслідків повномасштабного вторгнення російської федерації в мирні українські міста й села через картини. Ці твори мають привернути увагу світової громадськості до проблем українських родин, які через війну втратили своє житло.

У рамках пленеру відбулася зустріч митців з тимчасовим виконувачем обов’язків Міністра культури та інформаційної політики України Ростиславом Карандєєвим.

За підсумками попередніх двох заходів було представлено виставку робіт художників Київщини, також планується зібрати тематичну галерею робіт і третього пленеру.

Подію організували Національна спілка художників України спільно з міжнародним благодійним фондом «Хай світ пізнає Україну» (ICF Discover Ukraine) в рамках проєкту «Світова TOLOKA Global Community».

Довідково.

Село Мощун стало символом опору українців ворогу. Під час активних бойових дій та деокупації регіону тут були повністю знищені майже 200 житлових будинків.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень