Працівники Державного архіву Київської області обмінялися досвідом із колегами в Німеччині

Дата: 06.12.2023 10:00
Кількість переглядів: 89

Фото без опису

На запрошення Берлінського відділення Інституту імені Вітольда Пілецького фахівці Державного архіву Київської області здійснили робочий візит до Федеративної Республіки Німеччина. Мета поїздки – налагодження публічного діалогу й партнерських стосунків з архівними та науковими інституціями Німеччини.

Інститут імені Вітольда Пілецького започаткував проєкт «Архіви – фортеця України» для ознайомлення німецьких науковців та громадськості з історією України та її місцем у європейському просторі. У рамках його реалізації директорка Державного архіву Київщини Соф’я Каменєва прочитала лекцію «Турбулентність революції 1917-1921 років в Україні. Документи Державного архіву Київської області». Вона представила унікальні архівні документи, які презентують регіональний аспект Української народної революції початку ХХ століття. Також вітчизняні архівісти розповіли про процес оцифровування документів Державного архіву Київської області та його політику відкритості.

Крім того, відбулася низка консультацій із колегами з Федерального архіву Німеччини з питань оцифрування колекцій документів періоду Другої світової війни Державного архіву Київської області, а особливо – особових карток військовополонених.

Питанням політики відкритості і доступності українських архівів, зокрема, до архівної інформації репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років,  була присвячена зустріч у відділенні архіву Штазі Міністерства державної безпеки Народної Німецької республіки. Колеги обмінялися досвідом роботи архівів та ефективними практиками у формуванні комунікативної політики.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень