Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко: У 7 районах області вже працюють соціальні менеджери ветеранів

Дата: 06.12.2023 12:00
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

У Ворзелі провели V обласний ветеранський захід «Крок до повернення». Участь у події взяв начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко. Він розповів про важливі проєкти, які реалізують для ветеранів на теренах пристоличного регіону.
«Сьогодні Київщина до цього процесу активно залучає волонтерів. У 7 районах області вже працюють соціальні менеджери. Це ті, хто беруть під свою опіку бійців ще на стадії поранення, а згодом на кожному кроці допомагають адаптуватися. Такі менеджери незабаром зʼявляться у всіх громадах Київщини. Активно реалізовуємо ініціативу щодо запровадження інституту помічника ветерана», – зазначив Руслан Кравченко під час виступу.
Ще одним важливим напрямом є соціальний захист і медична допомога. На Київщині розвивають мережу реабілітаційних закладів. Зокрема, на базі обласного центру реабілітаційної медицини працює проєкт Recovery. Наразі за допомогою сучасного обладнання проходять реабілітацію 227 пацієнтів. Також військовослужбовці та ветерани отримують стоматологічні послуги і послуги з протезування.
Начальник КОВА повідомив про реалізацію в області низки програм щодо забезпечення житлом учасників бойових дій, на які за підтримки держави спрямовано майже 567 млн грн. Додатково в області діє програма «Нова Оселя», за якою протягом останніх років отримали житло 117 сімей.
Крім того, триває робота зі спрощення надання адміністративних послуг у сфері соцзахисту для ветеранів війни та членів їхніх сімей. Створюються ветеранські хаби, спеціалізовані вікна у ЦНАПах для обслуговування наших захисників.
«Адаптація неможлива без працевлаштування. Створюємо всі умови, щоб ветерани не лише мали гідні умови праці та зарплату, а й можливості для започаткування власного бізнесу. Військові, які демобілізуються та повертаються з передової до цивільного життя, мають чітко розуміти, що їхній досвід та знання потрібні не лише на фронті, а й тут», – наголосив Руслан Кравченко.
Учасники обговорили проблемні питання медицини, ментального здоров’я та реабілітації захисників, соціального супроводу та адаптації до цивільного життя. Обласний захід відбувся за участю представників Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерства у справах ветеранів України, Міністерства оборони України, Київської обласної ради та місцевої влади.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень