Київська область – найактивніша у реалізації проєкту «Активні парки – локації здорової України»

Дата: 07.12.2023 11:00
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

Київська область – найактивніша в Україні з реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України». На першому фестивалі «Родина координаторів Активних парків Київщини» нашу область відзначили нагородою від Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Про це повідомили в Управлінні молоді та спорту Київської ОВА.

Протягом трьох днів 120 активістів, серед яких – 101 координатор Активних парків, навчалися теорії та вправлялися на практичних заняттях для підвищення компетентності у впровадженні здорового та активного способу життя для всіх верств населення пристоличного регіону. Учасники слухали лекції щодо напрямів успішної реалізації програми «Активні парки – локації здорової України» серед мешканців громад, у яких вони працюють, а також брали участь у майстер-класах і фізичних активностях.

Координатори ділилися власним досвідом роботи з людьми, успіхами й напрацюваннями, а також демонстрували елементи тренувань.

На урочисте відкриття навчально-пізнавального заходу завітали заступник голови КОДА Михайло Ємець, начальник Управління молоді та спорту КОДА Сергій Тимофєєв, співавтор соціального проєкту «Активні парки» Вадим Данильченко, головний координатор і тренер-методист Активних парків України Гліб Колмогоров, директор Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» Андрій Ребрина та обласного – Андрій Михальчук. Вони відзначили найкращих координаторів із Володарської, Дівичківської, Калитянської, Макарівської, Вишгородської, Миронівської та Боярської громад.

Крім того, були відзначені найбільш активні громади області. Так, за найбільшу кількість проведених заходів та залучених людей нагородили Борщагівську та Броварську громади. За найбільше залучених внутрішньо переміщених осіб відмітили Богуславську міську громаду. А найбільшу кількість тренувань для дітей провели у Петрівській громаді. Загалом громад-переможниць було визначено в 10 номінаціях.

Організаторами події виступили Управління молоді та спорту КОВА, Київський обласний та Всеукраїнський центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки Міністерства молоді та спорту України і Київської обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, що основною метою програми Президента України «Активні парки – локації здорової України» є залучення людей усіх соціальних груп до систематичних тренувальних сесій, спрямованих на пропагування здорового та активного способу життя серед населення. Проводять такі тренувальні сесії координатори Активних парків. На Київщині їх уже 101, серед них семеро – учасники бойових дій. Вони організовують для мешканців громадах різноманітні спортивні заходи та забезпечують активну інформаційну кампанію щодо важливості здорового способу життя і регулярних тренувань.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень