У Київській ОВА обговорили програми децентралізації енергетики

Дата: 08.12.2023 16:00
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

У Київській ОВА обговорили програми децентралізації енергетики області з представниками енергетичного підрозділу RTI International (США) та Miyamoto International Ukraine. Зустрічав гостей перший заступник голови Київської ОДА Микола Бойко. Зустріч відбулася в рамках роботи Київського регіонального офісу міжнародного співробітництва.

Обговорено деякі аспекти та пріоритети в енергетичному секторі України, потенційні потреби щодо відновлення енергетики регіону. На думку учасників зустрічі, зазначене дасть змогу скерувати допомогу до тих територіальних громад та об’єктів, де вона буде максимально ефективною.

«Київщина прагне енергетичної трансформації. Адже лише змінивши застарілу систему, ми зможемо досягти енергетичної незалежності та безпеки. Саме тому ми беремо курс серед іншого на зелену енергетику області та прагнемо запровадити децентралізацію енергетичних об’єктів вже сьогодні», — зазначив під час зустрічі перший заступник голови КОДА.

Микола Бойко окреслив партнерам загальну потребу у встановленні дахових сонячних електростанцій на 294 об’єктах: закладах освіти, охорони здоров’я, ЦНАПах тощо. Додатково розповів про переваги встановлення когенераційних установок, що дасть змогу децентралізувати енергетичний сектор, виробляти електроенергію та оперативно регулювати теплову потужність установки залежно від навантаження, сезону та погодних умов.

Крім того, присутні обговорили нагальні питання встановлення модульних електричних станцій у різних громадах регіону, а також розглянули питання забезпечення об’єктів альтернативними джерелами енергії та транспортування електроенергії. Окреслили потребу реалізації проєкту щодо побудови сталого енергетичного сектору.

У планах —  розпочати реалізацію програми з першого півріччя 2024 року. Основними складовими майбутньої програми є поліпшення енергопостачання, вдосконалення управління попитом та зміцнення енергетичних ринків.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень