Забезпечення життєдіяльності, відбудови та розвитку Київщини: на засіданні позачергової сесії Київської облради були підтримані всі проєкти Програм від КОДА

Дата: 08.12.2023 16:00
Кількість переглядів: 158

Фото без опису

Відбулася позачергова двадцять друга сесія Київської обласної ради VIII скликання. Структурні підрозділи КОДА подали на розгляд депутатів зміни до 20 чинних обласних цільових програм, а також 12 проєктів нових програм та Перелік природоохоронних заходів на 2024 рік. Усі подані на розгляд сесії проєкти програм були підтримані.

Участь у засіданні взяли голова Київської ОДА Руслан Кравченко, його заступники та керівники структурних підрозділів КОДА.

«Створення безпечних, гідних та комфортних умов життя в області – ключові завдання для обласної державної адміністрації. Відбудова, безпека і підтримка людей – це ті напрями, на виконання яких і спрямовані заходи обласних цільових програм. Усі подані проєкти важливі для забезпечення життєдіяльності, відбудови та розвитку області», – підкреслив Руслан Кравченко.

Депутати розглянули зміни до таких важливих обласних цільових програм, як «Безпечна Київщина» та Програми, спрямованої на забезпечення здійснення оборони території та підготовки населення до національного спротиву Київської області.

Також було розглянуто внесення змін до програм щодо захисту об’єктів критичної інфраструктури області, «Здоров’я Київщини» на 2021-2023 роки, відбудови багатоквартирних житлових будинків у Київській області на 2023-2025 роки та програми «Нова оселя» на 2022-2025 роки.

На вирішення житлової проблеми у наступних роках будуть спрямовані заходи ще двох нових програм: Програми будівництва (придбання) доступного житла в Київській області на 2024-2028 роки та Програми індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» до 2028 року.

Крім того, депутати розглянули проєкти нових програм соціальної підтримки Захисників та Захисниць України, членів сімей загиблих, соціального захисту осіб з інвалідністю, підтримки розвитку сімейних форм виховання, реалізації молодіжної політики, розвитку автомобільних доріг та програму «Здоров’я Київщини» на 2024-2026 роки.

Загалом під час засідання були розглянуті та підтримані понад 70 питань порядку денного.

Окрім цього, були присвоєні звання «Почесний житель Київської області» Анатолію Паламаренку, Олександру Вдовиченку, Іллі Ємцю, Олександру Сіренку, Юрію Миколенку, Михайлу Наконечному, Семену Поташнику та Олені Артюшенко.

Також начальник Київської ОВА Руслан Кравченко та в. о. голови обласної ради Ярослав Добрянський вручили нагороди з нагоди Дня місцевого самоврядування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень