Для інклюзивно-ресурсних центрів Київщини придбано спеціалізоване реабілітаційне та корекційне обладнання

Дата: 13.12.2023 14:00
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

Для інклюзивно-ресурсних центрів Боярської, Гостомельської, Дмитрівської, Великодимерської та Бучанської громад Київської області придбано спеціалізоване реабілітаційне та корекційне обладнання. Закупівлю устаткування здійснила громадська організація «Істок» у рамках реалізації проєкту «Відновлення спроможності громад Київської та Чернігівської областей забезпечити доступ до психологічної та соціальної підтримки, реабілітації та доступності дітям з інвалідністю, які зазнали наслідків війни». Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

Крім того, за підтримки Програми розвитку ООН у межах проєкту «Сприяння безпеці людей в Україні шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною», який реалізовують за фінансової підтримки Уряду Японії, організація облаштувала інклюзивний клас у Великодимерському ліцеї.

Загалом за рахунок гранту від Уряду Японії було закуплено устаткування на понад 3 млн грн. Інклюзивно-ресурсні центри Київщини, що значно постраждали від агресії рф, були облаштовані обладнанням, яке дозволить покращити доступ дітей з особливими освітніми потребами та інвалідністю до новітніх методик діагностики, реабілітації, корекції і підтримки.

У рамках надання психосоціальної підтримки до тренінгів та занять були залучені 165 батьків, які мають дітей з особливими освітніми потребами, 250 спеціалістів інклюзивно-ресурсних центрів, викладачів, асистентів з інклюзії та 200 дітей із громад Київської області. 

Усього в Київській області працюють 55 інклюзивно-ресурсних центрів та 2 філії. Усі вони вже відновили свою роботу. У центрах постійно проводяться індивідуальні заняття для дітей з особливими освітніми потребами та консультації для батьків. 4 центри – у Калинівській (Фастівського району), Дмитрівській, Гребінківській та Димерській громадах – були створені цього року.

Розвиток мережі інклюзивно-ресурсних центрів входить до плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

 Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень