Соціальна підтримка під час зими: заклади соцзахисту Київщини забезпечені всім необхідним

Дата: 19.12.2023 16:00
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

У Київській області функціонують 11 інтернатних закладів соціального захисту, 22 територіальні центри соціального обслуговування та 22 центри надання соціальних послуг. В усіх них забезпечене повноцінне фінансування, утримання та діяльність для безперебійної роботи в зимовий період. Про це повідомили в Департаменті соціального захисту населення Київської ОВА.

Функціонують 5 обласних центрів соціально-психологічної реабілітації дітей для тривалого перебування дітей віком від 3 до 18 років, які опинились у складних життєвих обставинах, із наданням комплексної соціальної, психологічної, педагогічної, медичної, правової та інших видів допомоги. 

Для забезпечення стабільної роботи в осінньо-зимовий період усі ці заклади забезпечені генераторами, джерелами резервного безперебійного живлення, альтернативним джерелом газу і тепла, запасом палива та дровами, оновлено системи водопостачання. Також у них є польові кухні з можливістю приготувати їжу без електрики та газу, зроблені запаси питної води, продуктів харчування з подовженим терміном зберігання, санітарних засобів гігієни, теплого одягу тощо. Крім того, облаштовано додаткові місця для відпочинку та сну. Усі організації надавачів соціальних послуг області мають можливість підключення до зв’язку та інтернету Starlink.

Протягом осінньо-зимового періоду сімʼї, які мають на вихованні дітей-сиріт чи позбавлених батьківського піклування, в яких виховуються діти з інвалідністю, які перебувають у складних життєвих обставинах, багатодітні, внутрішньо переміщені сім’ї, люди, в яких пошкоджене та зруйноване житло, одинокі люди, які потребують догляду, отримують від гуманітарних штабів різні види допомоги. Йдеться про теплий одяг, взуття, ковдри, обігрівачі, буржуйки, спальні мішки, продукти харчування, засоби гігієни тощо.

Також систематично здійснюються патрулювання співробітниками поліції та представниками громади для виявлення бездомних осіб та організації надання їм соціальних послуг. У всіх територіальних громадах району діють банки одягу.

За кошти місцевого бюджету та благодійних організацій забезпечуються потреби вразливих верств населення, які тимчасово або постійно перебувають у громадах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень