На Київщині тривають різдвяно-новорічні культурно-мистецькі заходи

Дата: 20.12.2023 08:00
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

У закладах культури і мистецтва Київської області тривають святкові різдвяно-новорічні заходи та благодійні культурно-мистецькі благодійні проєкти для мешканців та гостей пристоличного регіону. Зокрема, у рамках культурно-мистецької акції «Благословенні Миколаєм» відбудуться виїзні благодійні вистави для дітей військових, внутрішньо переміщених осіб, малозабезпечених сімей та дітей з інвалідністю. Організатором події є Київський обласний центр народної творчості. Про це повідомили в Департаменті культури та туризму Київської ОВА.

У громадах області діють 36 резиденцій Святого Миколая. У Київській обласній бібліотеці для юнацтва читачам проведуть книжкову подорож «В український любий край іде Святий Миколай». Київська обласна бібліотека для дітей проводить розважальні заходи «На крилах новорічних див».

Протягом грудня у Ржищівському археолого-краєзнавчому музеї для молоді проведуть етнографічну вечірку «Пустіть козу в хату» та «День подарунків у музеї». У Вишгородському історико-культурному заповіднику заплановані майстер-класи, екскурсії та виставки дитячих робіт.

Меморіальний музей-садиба познайомить відвідувачів із традиціями та походженням Дня святого Миколая. Тут також відбудуться майстер-класи з виготовлення новорічних іграшок і тематичний захід «Традиції українського народу: Коляда, Щедрий вечір, Хрещення Господнє – у батьківській хаті Івана Козловського». Національний музей-заповідник української військової звитяги упродовж свят також проводить майстер-класи з виготовлення новорічних листівок, а Київський обласний археологічний музей проведе безкоштовний майстер-клас із виготовлення солом’яного «павука» та виставку старовинних новорічних листівок і виробів із соломи.

Протягом грудня – початку січня Яготинський історичний музей пропонує низку новорічних заходів для маленьких відвідувачів та їхніх батьків. Це і тематичний захід із дітьми студії «Барвінок» до Різдва – звичаї і традиції свята, і виставка дитячих робіт «Чарівна новорічна казка», і виховна година «Новий рік крокує Україною».

Білоцерківський краєзнавчий музей презентує театралізоване дійство «Різдво – оновлена історія». Київський академічний обласний музично-драматичний театр ім. П. К. Саксаганського покаже протягом грудня-січня виставу – новорічну казку «Детективна історія Гензеля і Грети».

Крім того, у фойє Київської обласної державної адміністрації відбудеться виставка майстрів народного мистецтва «Зустріч з Різдвом» та виставка-конкурс найкращого дідуха «Дідух – дух предків».

Департамент культури та туризму Київської ОВА спільно з обласними музейними закладами започаткував серію навчальних семінарів про те, як святкувати традиційне Різдво. Їх проводитимуть у різних громадах, а з графіком можна буде ознайомитися на порталі «Мандруй Київщиною».

Усі події організовані з урахуванням безпекових норм, яких вимагає правовий режим воєнного стану в державі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень