Завдяки допомозі Швейцарії у Переяславі запрацювало відділення підтриманого проживання

Дата: 27.12.2023 14:00
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

У Переяславі на базі Центру надання соціальних послуг та соціальної інтеграції відкрили вже друге відділення підтриманого проживання для осіб із ментальними порушеннями. Це результат реалізації українсько-швейцарського проєкту «Психічне Здоров’я для України (MH4U)». Втілити його вдалося завдяки тісній співпраці Київської ОВА, Переяславської міської ради та Уряду Швейцарії. Про це повідомили в Департаменті соціального захисту населення Київської ОВА.

Місцева влада надала приміщення для відділення, а ремонтні роботи в ньому профінансували швейцарські партнери. Новий заклад спрямований на інтеграцію у суспільство людей із ментальними порушеннями. Із ними працюватимуть фахівці, які пройшли окреме навчання. Спеціалісти допомагатимуть тим, хто цього потребує, у побудові відносин, адаптуватися у побутовому житті та сприятимуть їм у пошуку роботи.

«Наразі система соціальної роботи орієнтована на індивідуальний підхід. Тому такий проєкт може стати новим стартом для мешканців інтернатів, їх можливістю для самовдосконалення. Це гарний приклад відходу від застарілої системи до нових європейських стандартів», – зазначив директор департаменту соціального захисту населення КОВА Ігор Мещан.

Подібні відділення підтриманого проживання за підтримки міжнародних партнерів облаштовуються також в установах Бородянки та Фастова.

Розширення мережі надання психосоціальних послуг відбувається в рамках проєкту «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини», який є невід’ємною складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої  Оленою Зеленською.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень