На Київщині відкрився другий Центр ветеранського розвитку

Дата: 28.12.2023 09:00
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

На базі Білоцерківського національного аграрного університету відбулося відкриття другого в області Центру ветеранського розвитку.
Центр покликаний сформувати для ветеранів важливий ресурс для подальшого професійного та особистісного розвитку.

Також у закладі надаватимуться психологічні консультації для подолання стресових ситуацій та адаптації до цивільного життя. Він має стати складовою реінтеграції ветеранів до цивільного життя та створити передумови для здобуття, відновлення та удосконалення професійних знань, умінь та навичок ветеранів та членів їхніх сімей з метою підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

В університеті вже розроблені стратегії і рекомендації для навчання військовослужбовців та ветеранів, діють спеціальні короткострокові програми. Також вивчається можливість здійснення підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни і демобілізованих осіб та для членів їхніх родин в межах впровадження в Україні інституту помічника ветерана.

Захід проходив за участі заступника Міністра у справах ветеранів України Світлани Кашенець, очільника департаменту соціального захисту населення Київської ОДА Ігоря Мещана, начальника Білоцерківської РВА Ірини Старенької, ректора університету Олени Шуст, ветеранів російсько-української війни з числа співробітників і студентів університету, представників професорського-викладацького корпусу та студентства БНАУ.

Створення Центрів ветеранського розвитку – це проєкт Міністерства у справах ветеранів на виконання Плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік.

Центри ветеранського розвитку також покликані стати хабами для обговорення і зустрічей ветеранів та військових, планування спільних бізнес-моделей чи громадської активності.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень