Руслан Кравченко: В ліцеї Гатного облаштували другу чергу укриття подвійного призначення

Дата: 08.01.2024 08:00
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

На Київщині цьогоріч планують облаштувати понад 100 укриттів в закладах освіти. Сучасних, комфортних та які відповідатимуть всім вимогам безпеки. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Начальник КОВА відвідав ліцей у Гатному на Київщині, де облаштували другу чергу укриття – майже 300 кв.м. Першу облаштували торік – 750 кв.м. Це дозволило повністю перейти на навчання офлайн навесні 2023 року. 

«В ліцеї на сьогодні в дві зміни вчаться понад 1,1 тис. дітей. Крім того, укриттям користуються вихованці дитсадка, який розташований поруч. Тому і виникла потреба розширити сховище – відремонтували решту площі підвалу ліцею. Другу частину укриття облаштовували на умовах співфінансування – субвенція з держбюджету та місцевого бюджету», – розповів Руслан Кравченко.

За 5 місяців приміщення капітально відремонтували. Тут облаштували ще три зали для навчань. Тепер кожен клас під час тривоги може займатися в окремому приміщенні. Є необхідні меблі,  інтерактивна дошка, інтернет, сучасна протипожежна система, вентиляція та кондиціонування. Також передбачені запаси води та їжі. Крім цього, Гатненський ліцей забезпечений потужним генератором. 

Укриття відповідає всім вимогам сьогодення. Це безбар’єрний простір. Для осіб з особливими освітніми потребами облаштована підйомна платформа та один із санвузлів. 

«Укриття подвійного призначення – крім звичних уроків, тут можна проводити гуртки та спортивні заняття. Сховище в позашкільний час відкрите для всіх мешканців. До речі, як розповіли в Гатненській громаді, в укриття під час тривоги приїжджають навіть мешканці столиці», – додав начальник Київської ОВА.

Загалом протягом 2022-2023 років на Київщині відремонтували в закладах освіти понад 900 укриттів. Наразі в області в школах та садках функціонує більше, ніж 1,2 тис. сховищ.

Руслан Кравченко додав, що весь освітній процес має бути безпечним.

 «Попри всі атаки ворога, наші діти повинні мати повноцінне навчання. І ми робимо все, щоб під час повітряних тривог, діти мали де сховатися та перебувати весь цей час в комфортних умовах», – додав він.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень