Руслан Кравченко: У Вишневому вже почали склити вікна у будинках, пошкоджених під час останньої атаки росіян

Дата: 08.01.2024 10:00
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

У місті  Вишневому почався монтаж вікон у багатоквартирних будинках, які пошкоджені внаслідок атак росіян. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, який сьогодні вчергове  проінспектував хід відновлювальних робіт.

Він нагадав, що Вишневе – одне із найбільш постраждалих міст. Через ракетні удари тут пошкоджено 11 багатоповерхівок. Постраждали оселі понад 700 мешканців. В перші ж години після атаки КОВА разом із місцевою владою та міжнародними фондами організували необхідну допомогу. 

«Заміну всіх пошкоджених вікон в області робитиме міжнародний фонд GEM. Вдячний, що першу партію – 127 віконних конструкцій, які встановлюють сьогодні, виготовили в рекордно короткі терміни. Всього 4 дні. Заявок по одному з найбільш постраждалих будинків – понад 400. До середи плануємо закрити потребу. Оперативна робота є прикладом того, що всі працюють над єдиною метою – повернути людей додому», – розповів Руслан Кравченко.

Загалом в місті комунальники закрили пошкоджені вікна плівкою чи фанерою в квартирах та місцях загального користування. Відновлено тепло-, водо-, енергопостачання та частково газопостачання.

«Відновлюємо і інші об’єкти в постраждалих районах. Зафіксовані пошкодження у 5 районах області. Це 14 багатоквартирних будинків, 50 – приватних, із них 2 будинки – зруйновані. Крім того, пошкоджені понад 90 автівок, церква, складські приміщення низки підприємств, 2 школи», – додав начальник Київської ОВА.

Всі пошкоджені об’єкти обстежені відповідними комісіями. Разом з громадами продовжується вивезення сміття. Де є потреба, надаються будівельні матеріали: шифер, плівка, цвяхи, дерев’яні рейки. Допомагаємо людям подавати заявки на єВідновлення. До допомоги активно підключилося УВКБ ООН.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень