У Київській ОДА провели чергове засідання місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

Дата: 31.01.2024 11:00
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

У Київській ОДА провели засідання місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії під головуванням першого заступника голови КОДА Миколи Бойка. Серед учасників наради були представники профільних департаментів КОДА, Головного управління Держпродспоживслужби, Центрального міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, Нацполіції України, Держпродспоживслужби, Державної екологічної інспекції та ДСНС.

Під час засідання учасники заслухали звіти щодо виконання плану протиепізоотичних заходів з профілактики інфекційних та паразитарних хвороб тварин в Київській області у 2023 році. Зокрема, представники Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області розповіли про проведений комплекс обов’язкових протиепізоотичних заходів, спрямованих на недопущення занесення та поширення інфекційних захворювань, в першу чергу, спільних для тварин і людей.

Крім того, під час засідання обговорили та погодили план заходів на 2024 рік. Доповідачі наголосили, що план протиепізоотичних заходів розробляється з урахуванням епізоотичної ситуації зони обслуговування в розрізі господарств і населених пунктів. Такий план передбачає проведення досліджень, щеплень, профілактичної та вимушеної дезінфекції на території регіону.

В підсумку учасники засідання зазначили, що ситуація щодо поширення та профілактики інфекційних та паразитарних хвороб тварин в Київській області повністю контрольована.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень