Київська ОДА та Експортно-кредитне агентство підписали Меморандум про співробітництво

Дата: 12.02.2024 08:00
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

Київська обласна державна адміністрація та Експортно-кредитне агентство  уклали Меморандум про співробітництво. Документ підписали заступниця голови КОДА Леся Карнаух та голова правління ЕКА Руслан Гашев.

Мета укладення цього меморандуму – консолідація зусиль, спрямованих на підвищення об’єму експорту товарів українського походження на зовнішні ринки, підтримку та розвиток експортних можливостей підприємств-експортерів Київської області і забезпечення їх захисту від ризиків неплатежів та фінансових втрат в ході здійснення експортної діяльності.

Сторони співпрацюватимуть за такими напрямками:

⦁    захист та підтримка підприємств-експортерів Київської області при виході на міжнародні ринки, при розширенні кола партнерів, при здійсненні експорту на умовах розстрочення або відстрочення платежу;

⦁    стимулювання експорту товарів, робіт послуг виробників Київської області;

⦁    підвищення доступності передекспортного фінансування;

⦁    сприяння залученню інвестицій у експортно-орієнтовані виробництва з високою доданою вартістю;

⦁    сприяння доступу до банківського фінансування;

⦁    залучення міжнародних організацій до кредитування підприємництва-експортерів Київської області.

«Підвищення експортного потенціалу області – наш пріоритет. Ми вже працюємо над брендом «Вироблено на Київщині» у рамках Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні» під патронатом Президента. Сьогодні ми об’єднали зусилля із ЕКА, щоб спільно працювати над просуванням вітчизняних товарів, робіт і послуг на зовнішні ринки. Україну активно підтримує світ і, впевнена, він має знати не тільки про нашу сміливість, а і про українську якість», – зазначила Леся Карнаух. 

Сторони вже планують підготовку та реалізацію спільних заходів спрямованих на підтримку та розвиток експортних можливостей підприємств-експортерів Київської області. 

«За минулий рік ЕКА загалом підтримало 1,58 млрд грн експорту з Київщини. Нашими послугами скористалися 17 підприємств-експортерів. Але треба зазначити, що всі вони, крім одного, зареєстровані безпосередньо в м.Київ. Ми розуміємо, чому так відбувалося – Київщина дуже постраждала від воєнних дій і першочерговим завданням мала відновлення життєдіяльності. Підписання Меморандуму говорить про те, що область переходить від виживання до відновлення, і ми готові максимально сприяти в цьому в межах наших можливостей», – сказав голова правління ЕКА Руслан Гашев.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень