У 2024 році ще у 4 громадах Київщини створять притулки та спеціалізовані служби для потерпілих від домашнього насилля – брифінг КОВА

Дата: 15.02.2024 15:00
Кількість переглядів: 89

Фото без опису

У 2024 році заплановано щонайменше ще у чотирьох громадах Київської області відкриття нових притулків та спеціалізованих служб для потерпілих від домашнього насилля. Про це під час брифінгу розповіла начальниця служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної військової адміністрації Ірина Антошко.

В Київській області створена система заходів спрямованих на запобігання та допомогу особам, які зазнали будь яких форм домашнього насильства. Наразі у області функціонують притулки для постраждалих осіб, де протягом 2023 року прихисток отримали понад 140 осіб які потерпали від агресорів.

«Окрім притулків функціонують і інші спеціалізовані служби підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства, такі як денні центри в тому числі з кризовою кімнатою, консультативні служби та 17 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги та підтримки», – додала Ірина Антошко.

За підсумками 2023 року по регіону спеціалізовані служби надали майже 5000 послуг, серед яких: психологічні та юридичні консультації, соціально-психологічна допомога та соціально-побутові послуги.

Начальниця служби у справах дітей та сім’ї зауважила, що тема запобігання та протидії домашньому насильству під час війни не втратила своєї актуальності, а навпаки набрала більших масштабів

У разі, якщо Ви зазнали будь якого прояву домашнього насильства Ви можете звернутись на гарячу лінію за телефонами:

  • 1547 – урядова гаряча лінія з протидії домашньому насильству
  • 1545 – урядовий кол-центр
  • 0800213103 – безоплатна правова допомога
  • 102 – Національна поліція

Також можна звернутися до територіальної громади за місцем фактичного проживання.

Нагадаємо, відповідно до закону, домашнє насильство – це діяння фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства», спрямовані як на дружину, чоловіка чи дітей, так і на інших родичів: двоюрідних братів та сестер, бабусь та дідусів, колишнє подружжя, наречених, осіб, які спільно проживають однією сім’єю, опікунів та прийомних батьків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень