Роз’яснення Київської ОДА щодо будівництва укриття у Борисполі

Дата: 15.02.2024 11:00
Кількість переглядів: 22

Фото без опису

Київська область продовжує активну роботу з відбудови об’єктів, зруйнованих російськими загарбниками, та облаштування укриттів для захисту цивільного населення. Зокрема, велика увага приділяється будівництву нових захисних споруд. 

Таке нове укриття заплановано збудувати на території парку культури та відпочинку у місті Бориспіль. 14 грудня 2023 року Департамент регіонального розвитку Київської ОДА оголосив тендер на будівництво цієї захисної споруди. Очікувана вартість робіт склала 114 077 580,80 грн з ПДВ.

Участь у закупівлі взяв один учасник – ТОВ «АСТОН ЛЮКС» з пропозицією 113 132 709,07 грн з ПДВ. Тендерна пропозиція учасника відповідала вимогам закону та тендерної документації. Також під час проведення процедури закупівлі Департамент регіонального розвитку проводив перевірку відповідності розрахунку договірної ціни, зазначеної в тендерній пропозиції. В результаті – учасника було оголошено переможцем тендеру та укладено із ним договір підряду. 

Звертаємо увагу, визначена договірна ціна на будівництво цього укриття – динамічна: ціни на матеріали змінюються впродовж дії договору відповідно до середньоринкових. При підписанні актів виконаних робіт, за якими відбувається оплата за договором, передбачається уточнення цін. Фінально скориговані кошторисником ціни на матеріали не можуть перевищувати середньоринкові на день підписання. 

Крім того, безпосередньо роботи перевіряються службою технагляду в розрізі якості та обсягу проведених робіт. Без остаточної перевірки факту виконаних робіт, їхньої якості та середньоринкової вартості на матеріали акт виконаних робіт не підписується.

Також, як повідомлялося раніше, технічну підтримку під час відновлення об’єктів, які відбудовуються за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії надає ПРООН. Йдеться про технічну підтримку з інженерних, фінансових та антикорупційних питань.

Додатково наголошуємо, що на будь-якому етапі робіт, у разі виникнення питань щодо процедури проведення тендеру, вибору підрядника, якості його робіт або вартості вибраних матеріалів, може бути проведений внутрішній аудит. 

Незмінна позиція Київської обласної військової адміністрації – максимальна прозорість відбудови Київщини та інших процесів, які впливають на розвиток регіону.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень