На Київщині вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 19.02.2024 16:00
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

В Національному музеї-заповіднику української військової звитяги в с. Нові Петрівці Вишгородського району відбувся пам’ятний захід до 10-ї річниці вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.
У заході взяли участь учасники Революції Гідності, члени родин Небесної Сотні, представники районної військової адміністрації, військові. Київську ОВА представили директор департаменту культури і туризму Анна Куценко та директор департаменту соціального розвитку та ветеранської політики ОВА Ігор Мещан.
Перед присутніми виступили Тамара Швець – голова громадської організації «Об’єднання родин Небесної Сотні та активістів Революції Гідності», заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова, Високопреосвящений Агапіт архієпископ Вишгородський.
У рамках Всеукраїнської акції «Ангели пам’яті» учасники закріпили на деревах символічних паперових янголят, запалили свічки пам’яті та долучилися до спільної молитви за мир в Україні.
Нагадаємо, згідно з Указом Президента України від 11.02.2015 року № 69 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в Україні встановлено особливий пам’ятний день – «День Героїв Небесної Сотні», що відзначається 20 лютого.

 Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень