Відбудова Київщини: хід відновлення пошкоджених об’єктів перевірили у Бучанському районі

Дата: 22.02.2024 09:00
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

Київщина продовжує відновлення пошкодженого житла, що було зруйноване внаслідок російської військової агресії. Зокрема, відбудовується житло коштом UNITED24 — наразі триває капремонт трьох багатоквартирних будинків в Милі та одного в Бузовій.

Перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Микола Бойко перевірив хід відбудови багатоповерхівок, що відновлюються за програмою UNITED24 в Милі та Бузовій, а також школи у Бузовій, яку відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. На виїзному обстеженні також були представники ПРООН, що здійснює незалежний технічний нагляд, та представники підрядників. 

Спочатку комісія обстежила будинок на вулиці Комарова, 40Б/1 у Милі. Тут тривають роботи з утеплення та оздоблення фасаду. Також будівельники працюють над відновленням пошкоджених квартир, місць загального користування. Зокрема, будівельники відновлюють горішній поверх, який був практично знищений внаслідок ведення бойових дій. З основної проблематики, яка була виявлена: конденсат, який збирається на стінах, облаштування стелі горішніх поверхів, відновлення комунікацій. 

На вулиці Спортивна, 20 підрядники вже виконали демонтаж пошкоджених конструкцій, підсилили опорні стіни та перекриття, встановили вікна та двері. Наразі будівельники завершують влаштування покрівлі, утеплення та опорядження фасаду. Фахівці працюють над ремонтом квартир та їхнім оздобленням. 

У Бузовій капітальний ремонт багатоквартирного будинку на вулиці Центральній, 17Д на фінальному етапі. Тут вже завершили ремонт покрівлі та фасадні роботи, встановили вікна. Наразі тривають внутрішні роботи.

«Проблематика на всіх об’єктах схожа — це темпи проведення робіт та необхідність коригування проєктів. Десь це виявляється вже під час демонтажу пошкоджених конструкцій, десь певний перелік робіт не увійшов під час розробки проєкту. Але ми відновлюємо житло  для людей і воно має бути сучасним та комфортним. Тому звертаємо увагу на всі зауваження, щоб вчасно їх виправити», — зазначив Микола Бойко.

Нагадуємо, що на Київщині тривають виїзні перевірки на об’єктах, які відновлюються, зокрема, коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та UNITED24. Прозорість проведення робіт з відновлення, проведення тендерних закупівель контролює робоча група «Прозорість та підзвітність». Зокрема у лютому таке виїзне засідання проводилося в Фастові. 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень