На Київщині відбулася перша в Україні школа ройових

Дата: 04.03.2024 09:00
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

27-29 лютого 2024 року у Борисполі відбувся перший в Україні вишкіл «Київська обласна школа ройових» Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У заході взяли участь  32 ройових та 10 педагогів-виховників роїв закладів освіти із 19-ти громад Київщини: Білоцерківської, Бориспільської, Васильківської, Вишгородської, Вишневої, Дівичківської, Глевахівської, Згурівської, Ірпінської, Калитянської, Козинської, Немішаївської, Обухівської, Переяславської, Пристоличної, Сквирської, Ставищенської, Фастівської та Феодосіївської.

Організацію та проведення навчання  взяли на себе департамент освіти і науки та управління молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації. 

Юні джури-ройові з різних територіальних громад області об’єдналися в чотири рої та стали єдиним курінем імені Да Вінчі, названого на честь Героя України Дмитра Коцюбайла.

Протягом трьох днів відбувалися тренінги, майстер-класи та різні активності. 

Учнів-патріотів навчали за трьома блоками:

– Формування української ідентичності: основи організації у рої пошуково-краєзнавчої роботи, вивчення історії України та ЗСУ, обрання патрона рою та куреня.            

– Прокачка лідерських навичок: основи командоутворення, психології та риторики, розвиток емоційного інтелекту, критичне мислення та медіаграмотність.

 – Опанування навичок джур: співпраця ройового із виховником та  опікуном рою, участь у плануванні діяльності рою на рік, функції ройового у підготовці рою до підсумкового таборування та представлення свого рою у конкурсах різних етапів Всеукраїнської гри «Джура».

Здобували ройові важливі знання й у військово-прикладних майстер-класах, таких як «Впоряд» (стройова підготовка), «Топографія. Орієнтування», «Саперна підготовка», «Робота зі зброєю», «Рятівник» (невідкладна долікарська допомога), «Тактична медицина» та «Смуга перешкод».

Школа ройових – це  важливий  проект для  патріотичного виховання молоді, підготовки до служіння в Збройних Силах України та захисту нашої держави.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень