Руслан Кравченко: Київщина та Регіон Тоскана посилять соціально-гуманітарну співпрацю

Дата: 06.03.2024 09:00
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

Київщина та Регіон Тоскана (Італія) посилять соціально-гуманітарну співпрацю для вирішення нагальних проблем області, які виникли через військову агресію росії. Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко та губернатор регіону Тоскана Еудженіо Джані в онлайн режимі підписали відповідний Меморандум про співпрацю.

«В першу чергу, зосередимося на визначенні пріоритетних проєктів в медицині та освіті. Розробимо спільний план дій задля задоволення реальних потреб мешканців Київщини», – розповів Руслан Кравченко. 

Сторони також активізують співпрацю в таких сферах:

– економіка та підприємництво;

– наука та культура;

– розвиток бізнес-можливостей;

– дослідження та інноваційні розробки.

«Домовленості починаємо реалізовувати невідкладно. На моє запрошення Губернатор Джані планує вже найближчим часом приїхати до Київщини. Зазначив, що особисто хоче побачити наслідки російської агресії та визначитися з першочерговими проєктами, щоб допомагати мешканцям нашого регіону. Він переконаний, що одночасно з військовою допомогою вкрай необхідно покращувати і важку гуманітарну ситуацію», – підкреслив Руслан Кравченко. 

Начальник КОВА додав, що вдячний посольству Італії в Україні та посольству України в Італії за допомогу у підготовці меморандуму. 

Крім того, Руслан Кравченко подякував своєму колезі, Уряду Італії та всьому італійському народові за постійну та конкретну підтримку України в боротьбі проти російського окупанта.

Підписання Меморандуму відбулося в рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва. РОМС – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень