Українська національна збірна здобула рекордні 76 медалей на змаганнях United States Air Force Trials 2024

Дата: 19.03.2024 17:00
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

У Лас-Вегасі завершилися міжнародні спортивні змагання United States Air Force Trials 2024 серед ветеранів війни та поранених військовослужбовців Українська національна збірна виборола рекордні 76 медалей: 44 золотих, 20 срібних та 12 бронзових. Найбільше нагород наші воїни здобули у змаганнях з плавання та веслування.

Як зазначив в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун, участь є важливою не лише як спортивна подія, а й як потужна ветеранська дипломатія та показник нашої національної стійкості.

“Це наш спосіб сказати світу, що український народ сильний духом, незламний та готовий до нових перемог. Ми пишаємося кожним нашим ветераном, який продовжує боротьбу вже на спортивних аренах світу. Спортивна реабілітація- це один із пріоритетних напрямів, що буде і надалі розвивати Мінветеранів. Щира подяка нашим партнерам, які підтримують нас у цій важливій місії. Ваша підтримка є незамінною, і разом ми робимо велику справу, демонструючи силу духу та єдність у боротьбі за наше майбутнє”, – наголосив Олександр Порхун.

Для української команди змагальні дні були дуже насиченими та наповненими підтримкою ветеранів з інших країн, зазначив капітан Національної збірної України Юрій Гапончук.

“Змагання у Лас-Вегасі для мене особисто – це щось неймовірне та незабутнє! Кожен з учасників отримав великий досвід та впевненість. Ніхто не очікував, що ми виборемо настільки велику кількість медалей. Від усіх учасників збірної хочу подякувати тренерам, які зробили з нас команду. Спорт – це приклад для тих, хто отримав поранення та не розуміє як бути далі. Також висловлюю вдячність Мінветерананів та всім організаторам, які забезпечили для нас можливість представляти Україну на міжнародній спортивній арені. Дня нас це також був спосіб нагадати світові про Україну та наблизити нашу перемогу”, – наголосив Юрій Гапончук.

Нагадаємо, United States Air Force Trials 2024 тривали з 8 по 14 березня, де  брали участь 30 українських ветеранів та військовослужбовців із пораненнями на запрошення Військово-повітряних сил США та організаційної підтримки Мінветеранів. Вони змагалися в 11 адаптивних видах спорту: плаванні; велоспорті; баскетболі на візках; волейболі сидячи; регбі на візках; стрільбі з луку; пауерліфтингу; бігу; штовханні ядра/метанні диску; веслуванні; кульовій стрільбі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень