Амбасадори шкільних ліг пліч-о-пліч Білоцерківського та Бучанського районів: змагання відкривають спортивних зірок України

Дата: 25.03.2024 08:00
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

В громадах області продовжуються змагання Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч. Про хід змагань у громадах Білоцерківського та Бучанського районів розповіли під час брифінгу амбасадори шкільних ліг Дар’я Михайлова та Олексій Адамський.

Так, у громадах Білоцерківського району у змаганнях вже взяли участь близько 6500 школярів. На наступному тижні заплановані змагання ще 300 дітей. 

У другому етапі ліг вже завершили свої змагання 122 команди з футзалу. Із 151 команди із волейболу, представників на наступний етап вже обрали серед 145 команд. 140 із 146 команд баскетболістів зіграли фінальні матчі. У спортивному  орієнтуванні із 45 команд вирішальні дистанції вже подолали 26. Всі 51 команда з черлідингу уже завершили територіальні змагання.

«Впевнена, що цей проєкт буде колосальним поштовхом для юних спортсменів у майбутнє, адже тут вони розкриваються, розвиваються і гартуються. Дуже хочу побажати нашим учасникам взяти від шкільних ліг все, що дарує цей масштабний проєкт: емоції, спортивний досвід, нові можливості, нових друзів і суперників, які будуть стимулювати. А головне – перемог пліч-о-пліч, бо тільки разом ми найсильніші», – побажала учасникам шкільних ліг майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики, чемпіонка України та міжнародних змагань, учасниця літніх Олімпійських ігор в Токіо Дар’я Михайлова.

У Бучанському районі змагання шкільних ліг також активно проходять у всіх громадах. Команди запекло виборюють право представити свої територіальні громади на районному рівні. Станом на сьогодні у другому етапі з футзалу заявлено 68 команд і свої переможні матчі зіграли вже 65. У волейболі змагаються 106 команд і зіграли фінальні ігри 88 команд. Серед 18 команд із черліденгу завершили змагання 13. Всі 59 баскетбольних команд і всі 14 команд зі спортивного орієнтування уже завершили змагання другого етапу. 

Всього у цьому колі шкільних ліг в Бучанському районі взяли участь вже  понад 3000 дітей. Наступного тижня фінальні поєдинки за першість будуть ще у 400 наших юних спортсменів.

«Як досвідчений спортсмен і наставник, бачу надзвичайний потенціал у школярах Бучанського району. У них є спортивний характер, вправність, впевненість у собі, наполегливість і воля до перемоги. Впевнений, вони гідно представлять свої громади у наступному етапі. Вірю, що серед наших дітей є майбутні чемпіони не тільки Всеукраїнських шкільних ліг, а й зірки світового спорту. Школярі Бучанщини дуже талановиті. Завжди стараюсь підтримувати і допомагати особисто як амбасадор. Бо якраз шкільні ліги – чудовий старт для подальших вершин», – підкреслив Олексій Адамський, майстер спорту України з боксу, багатократний переможець у змаганнях з боксу, тренер.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень