Досвід Київщини з цифровізації у соціальній сфері розглянули під час Національного круглого столу

Дата: 28.03.2024 17:00
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

26 березня відбувся Національний круглий стіл «Цифрове майбутнє соціального захисту: від реформ до резильєнтності». Від Київської ОВА участь в ньому взяли заступник голови Київської облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Андрій Братусь та директор департаменту соціального розвитку та ветеранської політики Київської ОДА Ігор Мещан.

Перша панельна дискусія відкрилась з акцентом на стратегічні та практичні аспекти цифровізації соціального захисту. Керівниця цифрової команди Проєктного офісу при Міністерстві соціальної політики України Тетяна Калита підкреслила значний прогрес у впровадженні цифрових ініціатив, які спрямовані на покращення якості обслуговування громадян і розвиток інклюзивних технологій.

Друга панель круглого столу зібрала разом представників регіональних адміністрацій та експертів, котрі поділилися своїм досвідом і баченням цифрової трансформації на місцевому рівні.
Андрій Братусь та Ігор Мещан, долучившись до обговорення теми заходу, поділилися досвідом Київщини з цифровізації та підняли найактуальніші проблемні питання.

Так, забезпечено 100% впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) в 7 районних управліннях соціального захисту населення та 69 відповідних структурних підрозділах територіальних громад Київської області. До ЄІССС підключено 44 ЦНАПи та створено 547 робочих місць з доступом до ЄІССС. Забезпечено прийом заяв та нарахування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.
Загалом участь у круглому столі взяли понад 150 учасників у офлайн та онлайн форматі. Захід реалізовано в межах проєкту «Цифровізація державних послуг: сприяння доступу для постраждалих від конфлікту громад та вразливих груп в Україні», що реалізує БФ «Право на захист» за фінансової підтримки Європейського Союзу та в партнерстві з УГСПЛ.

Фото без опису Фото без опису  Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень