Молодіжна інфраструктура Київщини розширюється: невдовзі відкриються нові центри у Димерській та Калитянській громадах

Дата: 03.04.2024 11:00
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

Нові молодіжні центри найближчим часом відкриють у Димерській та Калитянській громадах Київщини. Область активно розширює мережу центрів, просторів та хабів для саморозвитку, реалізації креативних ідей та власних проектів молоді. Наразі за сприяння місцевої та обласної влади та завдяки допомозі міжнародних партнерів в регіоні працює 34 таких об’єкти.  Про це повідомляє сайт КОНГРЕСУ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ. 

Так, нещодавно розпочали свою діяльність заклади молодіжної інфраструктури у Бориспільській та Вишгородській міських громадах, а також відбулося відкриття оновлених молодіжних центрів та просторів у Славутицькій, Переяславській та Боярській міських громадах.

На початку повномасштабного вторгнення молодіжні центри та простори першими адаптувалися та згуртувалися для допомоги українським військовослужбовцям та цивільному населенню. На їх базі створювалися волонтерські штаби, центри психоемоційної допомоги, пункти підтримки ментального здоров’я населення та допомоги внутрішньо переміщеним особам.

«Молодіжний центр та молодіжний простір – це не лише місце, де реалізовується змістовне дозвілля, а й безліч можливостей для молоді громад: неформальна освіта, заходи утвердження української національної ідентичності, участь молоді у прийнятті рішень, її інтеграція у суспільне життя, залучення грантових коштів, участь у міжнародних проектах та зрештою імідж громади», – наголосила заступниця начальника управління молоді та спорту Київської ОВА Світлана Назарук.

Молодіжні центри та простори на Київщині також сприяють соціальному та індивідуальному розвитку молоді, популяризації здорового способу життя, забезпечують розвиток громадянської та неформальної освіти.

Розширення мережі молодіжних центрів і просторів на Київщині та їх діяльність відбувається завдяки організаційно-правовій, методичній та інформаційній підтримці управління молоді та спорту Київської обласної військової адміністрації, комунального закладу «Київський обласний молодіжний центр», органам місцевого самоврядування, а також міжнародній співпраці та залученню грантових коштів міжнародних партнерів, зокрема у межах програм та проєктів IREX USAID, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), House of Europe, ВідНОВА:UA, ISAR «Єднання», Ukrainian-Danish Youth House тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень