У День звільнення Київщини Київський обласний центр підготовки населення до нацспротиву провів пресконференцію, на якій презентував базовий курс підготовки для цивільних та відкрив виставку "Війна очима добровольців"

Дата: 03.04.2024 14:00
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

2 квітня в Українському кризовому медіа-центрі відбулася пресконференція Київського обласного центру підготовки населення до нацспротиву. Тема – презентація першого на Київщині безкоштовного базового курсу для цивільних. Курс розрахований на 16 військових дисциплін, включаючи тактичну та вогневу підготовку, роботу з БПЛА, виживання, такмед та ін.

Курс розпочався 16 березня та триватиме до 4 травня. На ньому навчається біля 100 мешканців Київщини.

«Сьогодні ми живемо в таких умовах, коли вміти надавати першу допомогу, вміти тримати зброю в руках – це не додаткові, а базові навички. Тому наше завдання – навчити захищати себе, свою родину, свій дім, місто та країну», – каже Володимир Авдєєнко, ветеран, директор Київського обласного центру підготовки населення до національного спротиву.

Київський обласний центр підготовки населення до національного спротиву був створений наприкінці 2023 року, згідно Закону України «Про основи національного спротиву».

Ігор Дейчук, полковник 114-ї окремої бригади Сил територіальної оборони наголосив, що Центр створений не для рекрутингу.

«Це безпосередньо про навички і знання. Для того, щоб ви могли, в першу чергу, захистити себе, територію, домівку. І вже потім, якщо прийде повістка, чи можливо, людина виявить бажання служити в армії, буде простіше проходити службу і воювати», – пояснив полковник Ігор Дейчук.

«Я вирішила долучитися до навчання, тому що маю намір вступити в ЗСУ. І це була частина мого плану. Дуже корисно те, що нас навчають за такою кількістю напрямків. Це допомагає зрозуміти, до чого в тебе є хист, або де ти можеш бути корисним.  Наразі для мене абсолютно все є новим. Особлива подяка нашим інструкторам, що вони до нас відносяться, як до рекрутів. І це приємно. Бо для нас, курсантів, це не якийсь екстремальний туризм чи альтернативне проводження суботи. Ми всі знаємо, для чого ми прийшли. Ми прийшли, бо ми хочемо чинити спротив. Я слідкувала за Центром давно, але на одноденні вишколи ніяк не могла потрапити. Багато бажаючих. Я дуже рада, що потрапила на базовий курс. Після його проходження ми отримуємо відповідний сертифікат. Я розумію, що його отримують не всі, що також дуже важливо. Тому що папірчик це класно, але ти маєш щось вміти і знати», – резюмує Ольга Шнайдер.

В рамках пресконференції пройшла виставка «Війна очима добровольців». Автори фото – добровольці, які взяли участь у боях на Київщині у 2022 році.

В День звільнення Київщини, 2 квітня, на виставці були представлені фото таких авторів: головного ідеолога «Азову» Миколи Кравченка «Крука» (1983 – 2022); Олександра Карасьова (1975), який став на захист країни у лавах 130-го батальйону ТрО міста Києва; Володимира Авдєєнка (1985), ветерана, який з початку повномасштабного вторгнення воював у складі ДУК ПС; Олександра Матяша (1979), який є учасником АТО, з початку повномасштабного вторгнення воює у складі НГУ; Олексія Бика (1980), який є учасником АТО та з початку повномасштабного вторгнення воював у ССО «Азов-Київ», а зараз є офіцером 3-ї ОШБр.

Відео пресконференції в Українському кризовому медіа-центрі

Соцмережі Центру: 

instagram.com/kyiv.resist.center

t.me/kyivresistcenterr


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень