Руслан Кравченко: Київщина визначила перші 3 підприємства, яким частково покриє витрати на оцінку збитків від війни

Дата: 04.04.2024 08:00
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

Київщина визначила перші 3 підприємства, яким частково покриє витрати на оцінку збитків від війни. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«Київська обласна державна адміністрація частково покриватиме місцевому бізнесу витрати на оцінку збитків від війни. Вже визначили перші 3 підприємства, які зможуть скористатися такою допомогою. Область частково відшкодує представникам малого, середнього та дрібного бізнесу  60% від вартості послуг з оцінки завданої шкоди. Максимальна сума – 60 тис. грн», – наголосив Руслан Кравченко.

Він нагадав, що це мають бути суб’єкти господарювання недержавної форми власності, зареєстровані в Київській області. Рішення щодо такої допомоги приймає відповідна комісія, створена при Київській ОВА.

«Внаслідок російської агресії на Київщині близько 800 суб’єктів господарювання зазнали руйнувань та пошкоджень різного ступеню. Із них 127 – повністю зруйновані. На підрахунок збитків також потрібні гроші. Локальні підприємці, які під час воєнного стану забезпечують мешканців Київщини робочими місцями та розвивають економіку регіону, мають отримати і нашу підтримку. Маючи оцінку збитків, компанії, чиє майно зруйнувала або пошкодила росія, можуть згодом претендувати на компенсацію. Треба буде подати комплексний позов до міжнародних інстанцій для стягнення репарацій», – наголосив Руслан Кравченко.

Начальник Київської ОВА закликав постраждалих суб’єктів господарювання області не втрачати такої можливості та скористатися допомогою.

Заяви на розгляд необхідно подавати Департаменту економіки КОВА. Вся процедура детально за посиланням: https://cutt.ly/OwJOMBBq


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень