У Вишгородському та Бучанському районах оглянули роботу підприємств аграрного сектору

Дата: 06.04.2024 14:00
Кількість переглядів: 23

Фото без опису

Декілька агропідприємств Бучанського та Вишгородського районів відвідав Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський. Також разом з народною депутаткою України Ольгою Василевською-Смаглюк, першим заступником голови Київської ОДА Миколою Бойком, головою Бучанської РДА Данилом Мавляновим, в.о. начальника Головного управління ДПС у Київській області Юліаною Козаченко, заступником Бучанського міського голови Дмитром Чейчуком, начальником управління агропромислового розвитку Ліною Щуревич та підприємцями провели робочу нараду щодо стану розвитку аграрного сектору. 

Спочатку учасники заходу відвідали та оглянули роботу трьох підприємств Вишгородського та Бучанського районів:

  • Chanta —  виготовляють заморожені хлібобулочні вироби;
  • Green Guild Group  — спеціалізуються на переробленні овочів, зокрема, картоплі та моркви від чищення до формування і вакуумації готової продукції;
  • МИРТАЛЬ — вирощують зернові культури та велику рогату худобу мʼясних порід. 

Такими прикладами Київщина демонструє можливості створення додаткової вартості, що є одним з пріоритетів всієї України.

Під час зустрічі з аграріями поспілкувалися про формування цін на вирощені культури: пшеницю, кукурудзу, ріпак, соняшник, сою тощо. Також обговорили поточний стан та перспективи продовження грантових програм Державного аграрного реєстру та зміни до програми «Доступні кредити 5-7-9». Крім того, порушили актуальні питання оподаткування земель, що зазнали забруднення внаслідок бойових дій та реєстрації податкових накладних. Окремо поспілкувалися про розмінування сільськогосподарських угідь та роботу підприємств в умовах війни.

«Аграрії потребують нашої всебічної уваги та підтримки. Адже саме сільськогосподарські підприємства — це продовольча безпека регіону, розвиток економіки, нові робочі місця та майбутнє як області, так і країни в цілому. В цих питаннях Київщина в черговий раз демонструє стійкість та можливість працювати за будь-яких умов», — зазначив Микола Бойко.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень