Руслан Кравченко: Торік на Київщині майже половину новостворених підприємств відкрили жінки

Дата: 08.04.2024 17:00
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

Торік на Київщині кількість зареєстрованих суб’єктів підприємництва зросла на понад 10 тис. І майже половину із них зареєстрували саме жінки. Про це під час воркшопу «Жіноче лідерство та сімейний бізнес у часи викликів» розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Захід, організований бізнес-клубом «Business Woman Club», Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Центром підтримки експорту має сприяти оптимізації бізнес процесів.

Руслан Кравченко наголосив, що війна стала серйозним викликом для всього бізнесу. Саме жінкам довелося брати на себе нові зобов’язання та відкривати новий бізнес. Він розповів про програми, які сьогодні реалізовує Київщина для підтримки жіночого лідерства.  

«Київська ОДА перша серед інших регіонів створила Раду жінок-підприємниць. В її рамках вже діє інвестиційна група з активних жінок-підприємниць, яка допомагає залучати інвесторів на Київщину. На сьогодні Київщина залишається в пʼятірці лідерів серед бізнес привабливих регіонів. І ми активно працюємо над розвитком експортного потенціалу регіону», – сказав Руслан Кравченко.

Зокрема, вже започаткована співпраця з Експортно-кредитним агентством для розвитку можливостей підприємств-експортерів Київщини. В рамках співпраці зі штатом Вашингтон триває робота над створенням онлайн-платформи для американського та українського бізнесу.

«Спільно з Фондом розвитку підприємництва в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» додатково відшкодовуємо частину відсотків до рівня 0% річних суб’єктам мікро-, малого та середнього підприємництва. Торік 210 субʼєктів підприємництва отримали компенсацію кредитної ставки майже на 12 млн», – додав начальник Київської ОВА.

Крім того, КОВА частково відшкодовує витрати на проведення незалежної оцінки збитків, завданих бізнесу у зв’язку із збройною агресією рф. Розмір відшкодування – 60% фактичних витрат на проведення незалежної оцінки, але не більше 60 тис. грн. Вже визначили перші три підприємства, які отримають таку компенсацію.  

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень