На Київщині представників громад вчать супроводу ВІЛ-позитивних дітей

Дата: 09.04.2024 08:00
Кількість переглядів: 19

Фото без опису

На Київщині проходить серія тренінгів для працівників служб у справах дітей районних адміністрацій та територіальних громад з медико-психологічних та правових питань супроводу ВІЛ-позитивних дітей. 

Навчання організоване службою у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації та громадською організацією «МАЙБУТНЄ ПЛЮС». Повідомляє Конгрес місцевих та регіональних влад

Під час одноденних тренінгів «Практичні питання медичного, психологічного та правового супроводу дітей, які живуть з ВІЛ в громадах Київської області» обговорюються види державної підтримки для дитини, безоплатна кваліфікована медична допомога в державних і комунальних закладах охорони здоров’я, створення безпечних умов для життя і здорового розвитку дитини, раціональне харчування, формування навичок здорового способу життя.

«Сьогодні ВІЛ – це не вирок. Люди з вірусом імунодефіциту можуть жити звичайним життям, народжувати дітей, працювати, подорожувати тощо. В національному законодавстві передбачено низку пільг для батьків та осіб, які їх замінюють, що мають ВІЛ-інфікованих дітей і дітей, які страждають на хворобу, зумовлену ВІЛ. Для робітників служб у справах дітей дуже важливо вміти правильно спілкуватися та надавати необхідну допомогу», – підкреслила начальниця служби у справах дітей Київської ОВА Ірина Антошко

Перший тренінг провели для служб у справах дітей громад Бучанського та Вишгородського районів. А вже 17 квітня «естафету» приймає м. Бориспіль, де участь у тренінгу візьмуть працівники служб у справах дітей та сім’ї Бориспільського та Броварського районів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень