У Фастові відкрились два простори – інтерактивний «Час на себе» та психосоціальної підтримки «Дбаю про себе»

Дата: 22.04.2024 12:00
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

На Київщині розширюється мережа підтримки ментального здоров’я. У Фастові запрацював перший в Україні інтерактивний простір «Час на себе» та простір психосоціальної підтримки «Дбаю про себе». Завдання обох – навчити людей піклуватися про свій фізичний та психічий стан.

Простір «Час на себе» облаштований в парку «Європейський» і складається з трьох зон:

–  Інтерактивний «годинник дій» з ідеями щоденних звичок, які допоможуть кожному бути здоровими.

– Зона фізичної активності із тренажером, спортивною лавкою та інструкцією для виконання фізичних вправ.

– Зона психічного здоров’я із «ментальною лавкою» та QR-кодом, відсканувавши який можна послухати і виконати вправи для  розслабленя, заспокоєння, заземлення.

Простір психосоціальної підтримки «Дбаю про себе» розташований у будівлі Фастівського міського центру первинної медико-санітарної допомоги. Він має розширити доступ населення до послуг із психічного здоров’я та вести інформаційно-просвітницьку діяльність.

Тут будуть індивідуальні консультації психолога, групові заняття для опанування навичок самодопомоги та подолання стресу, а також спеціалізована психотерапевтична допомога.

Об’єкти реалізували за підтримки Проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» в рамках програми «Ментальне здоров’я: нейромережа Київщини». На відкритті просторів побували заступниця керівника проєкту USAID Анна Фенчак, заступниця голови Київської ОДА Леся Карнаух та Юлія Казакова. –  регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.  

«Основна мета таких просторів підтримати тих, хто цього потребує і допомогти зрозуміти, що дбати про своє психічне здоров’я – це корисна звичка, яка має бути в кожного. Такі доступні локації і нетривіальна подача важливої інформації крок за кроком долають стереотипи щодо ментального здоров’я і стимулюють ним займатися», – зазначила Леся Карнаух.

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? ініційованої першою леді Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень