Руслан Кравченко: В Броварському ліцеї №4 побудували сучасне укриття майже на 300 кв.м.

Дата: 24.04.2024 10:00
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

У Броварському ліцеї №4 побудували нове сховище майже на 300 кв.м. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко. 

«Роботи розпочали у серпні минулого року.  Побудували укриття на умовах співфінансування – за кошти державної субвенції та громади», – розповів Руслан Кравченко. 

До цього часу ліцей взагалі не мав укриття на території. Діти вчаться у дві зміни. Під час тривоги учні користуються сховищем, яке облаштовано у житловому будинку поруч та розраховане на 540 осіб. Відсьогодні малеча з 1-4 класів під час небезпеки оперативно йтиме до новозбудованого укриття у дворі ліцею. Це  сховище розраховане на 250 дітей.

«Укриття має 2 входи. Є всі необхідні умови для безперешкодного пересування осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Як працює спеціальний для цього ліфт перевірили одразу», – додав начальник КОВА. 

Укриття обладнане генератором, є санітарні вузли, медичний блок, кімната для зберігання продуктів. Встановлено сучасну вентиляційну систему, є запаси питної води. 

Під час тривоги діти зможуть продовжити навчання – тут встановлено мультимедійне обладнання. Приміщення також можна використовувати для проведення позашкільних занять. 

«Київщина – один із лідерів серед регіонів щодо облаштування комфортних укриттів. Щоденна небезпека змушує нас нарощувати темпи облаштування сховищ, насамперед в школах та дитячих садках. На сьогодні вже облаштовано понад 1,2 тис укриттів в закладах освіти. І робота триває. Вдячний громадам, які активно долучаються до цього процесу, розробляють проєктно-кошторисну документацію та знаходять кошти на будівництво на умовах співфінансування. Безпека наших дітей – пріоритет», – зазначив Руслан Кравченко. 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень