На базі чотирьох закладів профосвіти Київщини відкриті кваліфікаційні центри
У Київській області на базі чотирьох закладів професійної (професійно-технічної) освіти відкриті кваліфікаційні центри, в яких здійснюватимуть оцінювання і визнання результатів навчання осіб, зокрема, здобутих шляхом формальної, неформальної чи інформальної освіти, присвоєння чи підтвердження відповідних професійних кваліфікацій та визнаватимуть професійні кваліфікації, здобуті в інших країнах.
Акредитація кваліфікаційних центрів здійснювалася Національним агентством кваліфікацій.
Перші кваліфікаційні центри відкрито в:
● Закладі професійної (професійно-технічної) освіти «Катюжанський професійний коледж» (професійні кваліфікації: Кухар 4, 5 розрядів);
● Державному навчальному закладі «Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу» (професійні кваліфікації: Кухар 3, 4 розрядів; Молодший кондитер (кондитер 3 розряду) – трудові функції А, Б; кондитер (кондитер 4 розряду) – трудові функції А, Б, В;
● Державному Професійно-технічному навчальному закладі «Бориспільський професійний ліцей» (професійні кваліфікації: «Кухар» 3, 4 розрядів);
● Державному навчальному закладі «Сквирське вище професійне училище» (професійні кваліфікації: «Кухар» 3, 4 розрядів).
Кваліфікаційні центри видаватимуть сертифікати про присвоєння професійної кваліфікації особі, якщо її знання і компетентності відповідатимуть вимогам професійного стандарту. І такий сертифікат визнаватиметься державою та є підставою для офіційного працевлаштування.