Діти з особливими освітніми потребами зможуть взяти участь у Обласному конкурсі дитячої творчості «Дебют» – брифінг

Дата: 26.04.2024 16:00
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

Цьогоріч  діти  з особливими освітніми потребами можуть стати учасниками Обласного конкурсу дитячої творчості «Дебют». Також започатковано проведення прослуховувань у номінації «народне мистецтво та «фольклор». Про оновлення мистецького проєкту повідомила під час брифінгу директор департаменту культури та туризму Київської ОВА  Анна Куценко.  

«Дебют» – головна творча  подія для викладачів та учнів мистецьких шкіл сфери культури Київщини, яких у області 63. 

«Цього року нам вдалося розширити мережу мистецьких шкіл двома новими закладами: одним в Бориспільському районі та іншим у Бучанському районі. Конкурс «Дебют» дає можливість долучитися понад 2000 учасників. Наразі ми проводимо його онлайн – всі охочі мають можливість надіслати конкурсні роботи, записавши відео, яке розгляне конкурсне журі. До речі, цьогоріч близько 500 учасників надіслали нам свої роботи як вимушені переселенці, які залишили Україну через повномасштабне вторгнення», – зазначила Анна Куценко.

 Відповідно до нового положення про Обласний конкурс дитячої творчості «Дебют» учасників  розподілили за віковими категоріями та підрівнями початкової мистецької освіти: елементарний, середній (базовий) і  поглиблений.

Збільшилась і кількість номінацій: з номінації «вокально-хорове мистецтво» утворено 2: «вокальне мистецтво (академічний вокал») та «хорове мистецтво». Таким чином в конкурсі представлено всі 13 видів мистецтв і спеціальностей, яким навчаються діти в мистецьких школах сфери культури області. 

«Цьогоріч введено нову номінацію для дітей з особливими освітніми потребами. Вони мають можливість, записавши відео, взяти участь у конкурсі та крім диплому отримати цінні подарунки та грошові винагороди переможців та лауреатів конкурсу», – додала Анна Куценко. 

Фінал конкурсу пройде восени. Подати заявку на участь у «Дебюті» можна двома способами: написати листа на електронну адресу департаменту культури та туризму Київської ОДА tourism@koda.gov.ua або написавши на його офіційну сторінку у Фейсбуці https://www.facebook.com/dktkoda.   

Довідково: Обласний конкурс на початку 90-х років розпочинався із фестивалю «Юні таланти», який проводився за ініціативи керівників музичних шкіл області. Протягом майже 30 років «Дебют», метою якого є виявлення, заохочення та підтримка  найбільш  обдарованих дітей, їх професійна орієнтація, змінювався: розширювався спектр номінацій, збільшувалась кількість учасників, підвищувався рівень їх виконавської майстерності.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень