Руслан Кравченко: На Київщині збудують другу чергу «Чудо-містечка ХАНСЕНА» – житла для ВПО старшого віку

Дата: 15.05.2024 09:00
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

На Київщині в селі Колонщина збудують другу чергу «Чудо-містечка ХАНСЕНА» – житла для внутрішньо переміщених осіб старшого віку. Вже незабаром в новеньких оселях зможуть оселитися до 200 осіб.

Про це розповів начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

«Містечко – це комплекс індивідуальних житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Першу чергу відкрили восени  минулого року. У комплексі вже мешкають 105 родин. Це 160 осіб віком від 65 до 100 років з Донеччини, Херсонщини, Луганщини, Запоріжжя, Сумщини, Харківщини», – наголосив він.

Ці люди через російських окупантів втратили своє житло та змушені були тікати в більш безпечний регіон. Насамперед – родини, які опинилися у складних життєвих обставинах, мають  інвалідність або важкі захворювання, та з малими фінансовими статками. Проживання абсолютно безкоштовне. Мешканці містечка навіть не сплачують за комунальні послуги. 

«Оселі сучасні та комфортні, відремонтовані та повністю   мебльовані, облаштовані сантехнікою, побутовою технікою, кондиціонерами, посудом, текстилем тощо. Кожне помешкання має вихід на власну терасу.  Є також все, щоб проводити дозвілля. На території вже відкрили Клабхаус. Тут розмістили кінотеатр, їдальню з терасою, салон краси, спортзал, бібліотеку тощо. Родини мають власний невеликий город. А в перспективі планують завести курей та кіз», – додав Руслан Кравченко.

Він наголосив, що більшість з цих родин, на жаль, вже не зможуть повернутися додому. І можуть мешкати в Чудо-містечку постійно. Загалом ще будуть побудовані оселі для 115 родин.

«Це не єдиний проєкт пана Хансена, який спрямований на підтримку внутрішньо переміщених осіб. Держава виділяє значне фінансування на їх потреби, але їх все одно бракує, щоб забезпечити всіх. Тому вдячний благодійникам, які долучаються до цієї роботи. Проєкти, які реалізовує Делл Лой Хансен в Україні – це приклад співпраці приватного бізнесу та влади на всіх рівнях. Бо наше спільне завдання підтримати тих, кому найважче та повернути людям віру в майбутнє», –  підкреслив Руслан Кравченко. 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень