Київщина очолила рейтинг економічної стійкості регіонів

Дата: 10.06.2024 15:00
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

Київщина очолила рейтинг економічної стійкості регіонів, опублікований виданням «Ділова столиця». Рейтинг охоплює 2023 рік – І квартал 2024 року. Аналізувалися дані у чотирьох важливих сферах економічного життя: сільськогосподарське виробництво, експорт товарів, прийом в експлуатацію житлових будинків і прийом в експлуатацію нежитлових будівель. 

За даними видання, Київська область, яку очолює голова облдержадміністрації Руслан Кравченко, отримала 218 балів. Детальніше з рейтингом можна ознайомитися за посиланням. 

«Пишаюся лідерством Київщини, якого досягли попри агресію росіян, яка не припиняється. Це результат комплексної та титанічної роботи багатьох: Президента та Уряду, які приділяють регіону значну увагу, Київської ОДА, районів та громад, які працюють задля кожного мешканця області», – прокоментував результати рейтингу голова Київської ОДА Руслан Кравченко. 

Він нагадав, що Київщина – один з найбільш  постраждалих регіонів внаслідок повномасштабного вторгнення росіян. Понад 29 тис. зруйнованих та пошкоджених об’єктів. Він подякував мешканцям області, платникам податків, бізнесу, соціально відповідальним вітчизняним інвесторам, міжнародним партнерам за спільну командну роботу. 

«Бо перше місце Київщини – це наш спільний результат. Це наша спільна віра в те, що ми здатні відновити область, розвинути її економічний потенціал, зробити її ще більш привабливою для інвесторів та максимально комфортною для життя», – додав Руслан Кравченко. 

Він нагадав, що на сьогодні на Київщині вже відновили майже 17,5 тис. об’єктів, створюються комфортні умови для розвитку бізнесу, зростають суми сплачених податків та зборів  підприємцями. Крім того, Київщина – один з лідерів реалізації програми «Доступні кредити 5-7-9%». Підписано майже 5 тис. кредитних договорів на суму понад 19,8 млрд грн. За урядовою програмою «Власна справа» видано мікрогрантів на суму  майже 241 млн грн. 

Руслан Кравченко також зазначив, що з початку 2023 року КОДА виділила 571 млн грн на підтримку військових. Він подякував ЗСУ за захист країни та можливість відновлювати та економічно розвивати Київщину. 

«Пріоритетом також залишається підвищення ефективності оборонних заходів. Спільно з військовими продовжуємо облаштовувати фортифікаційні споруди, реалізуємо заходи цивільного захисту, підтримуємо ЗСУ», – наголосив він. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень