Київщина – друга в Україні за кількістю молодіжних рад: працюють 22 і триває формування нових

Дата: 24.06.2024 10:00
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

Київщина займає друге місце за кількістю діючих молодіжних рад в Україні. Для подальшої активізації молодіжних ініціатив у області провели виїзне засідання Молодіжної ради при Київській ОДА. Захід відбувся в Бучі у Пластовому вишкільному центрі. Серед учасників — перший заступник голови КОДА Микола Бойко, представники молодіжних рад та учнівського самоврядування територіальних громад, громадських організацій.

Основна мета засідання — обмін досвідом між представниками молодіжних рад, обговорення актуальних питань та планування подальшої діяльності Молодіжної ради при Київській обласній державній адміністрації.   

Під час зустрічі відбулась панельна дискусія «Молодіжна рада, як інструмент участі молоді», на якій присутні обговорили важливі питання участі у грантових проєктах та обмінялися позитивними кейсами, які вже вдалося реалізувати. Під час роботи в групах, учасники напрацювали та затвердили напрями діяльності Молодіжної ради на 2024 рік, розробили план дій для реалізації окремих проєктів. Також під час засідання до складу Молодіжної ради включили 9 нових членів.

«Наразі на Київщині функціонує 22 молодіжні ради й триває процедура формування нових. Надзвичайно приємно усвідомлювати, що всі вони створені за безпосередньої ініціативи молодих людей нашого регіону. Тобто не це просто організації, що існують на папері — це активна молодь, якій небайдуже майбутнє, яка робить дієві та вагомі кроки для розвитку нашої країни», — зазначив Микола Бойко.

Київська область – взірець для всієї України у сфері розвитку і реалізації молодіжної політики, впровадження молодіжної роботи, розбудови мережі центрів, просторів, хабів і діяльності молодіжних консультативно-дорадчих органів усіх рівнів. 

Результат такої роботи є свідченням сталості та системності взаємодії молоді з органами влади та місцевого самоврядування. За період повномасштабного вторгнення молодіжні ради якісно включаються в процеси прийняття рішень на рівні громад від організації волонтерської діяльності, до формування пріоритетів стратегій розвитку громад і регіону загалом. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень