В Київському обласному центрі підготовки населення до нацспротиву розпочався другий 7-ми тижневий базовий курс

Дата: 26.06.2024 16:00
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

23 червня стартував другий потік базового курсу підготовки населення до нацспротиву. Більше 100 мешканців Київщини впродовж 7 тижнів навчатимуться за 16 напрямами, у тому числі тактичній та вогневій підготовці, тактичній медицині, роботі з БПЛА тощо.

На потоці сформовано три окремі групи: з мешканців Бучанського та Вишгородського районів й спільна група з інших територій. 85% навчань проходитиме в районах проживання учасників.

Заняття відбуваються лише по вихідних. Курс розрахований на цивільних, які працюють.

«Понад 100 мешканців Київщини розпочали свій навчальний шлях разом з нами. Радий бачити, що з кожним потоком кількість охочих тільки збільшується. Наразі в нас 7-8 людей на місце. Всі інструктори Центру мають великий бойовий досвід, це дуже мотивує людей. Серед учасників є навіть хлопці, які після закінчення курсу планують мобілізуватись в ЗСУ. Це не є прямим завданням Центру, але мене особисто дуже надихає», – каже ветеран, директор Київського обласного центру підготовки населення до нацспротиву Володимир Авдєєнко.

Київський обласний центр підготовки населення до нацспротиву розпочав роботу в січні 2024 року. За перше півріччя базову військову підготовку отримали близько тисячі мешканців Київщини.

Всі заняття у Київському обласному центрі підготовки населення до нацспротиву є безкоштовними.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень