Організацію пам’яткоохоронної роботи на місцях розглянули на обласному семінарі

Дата: 28.06.2024 09:00
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

Відбувся обласний семінар «Організація пам’яткоохоронної роботи в територіальних громадах Київської області». В ньому взяли учать представники галузі культури районних адміністрацій, територіальних громад, краєзнавці, архітектори, археологи, реставратори.

«Пам’яткоохоронна діяльність у територіальних громадах є актуальною і потребує нашої спільної уваги та зусиль. Культурна спадщина формує ідентичність громади. Охорона пам’яток сприяє соціальній згуртованості, взаєморозумінню та співпраці, що є важливим чинником для розвитку гармонійного та міцного суспільства», – зазначила заступниця голови Київської ОДА Жанна Осипенко.

Під час семінару учасники розглянули роботу над формуванням Державного реєстру нерухомих пам’яток України, щойно виявлені об’єкти культурної спадщини, а також Порядок обліку об’єктів культурної спадщини. Обговорили найбільш важливі теми, що турбують фахівців на місцях.

«Наша область демонструє ефективну та результативну роботу. Ми можемо говорити, що під охороною держави перебуває 2472 пам’ятки. Збереження культурної спадщини сприяє економічному розвитку. Туризм є одним з найважливіших чинників економічного зростання багатьох регіонів. Крім того, культурна спадщина часто є важливим елементом бренду території, що приваблює не тільки туристів, але і інвесторів», – розповів т – ь – т під час семінару т.в.о директора департаменту культури та туризму КОДА Євгеній Самойленко.

Учасники семінару мали змогу поділитися практичним досвідом розвитку пам`яткоохоронної роботи та співпраці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень