Руслан Кравченко: Президія Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента обговорила план для подолання енергетичних викликів

Дата: 05.07.2024 16:00
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Відбулося розширене засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського. У ньому взяли участь Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, члени Уряду, Нацбанку, дипломати іноземних країн, представники міжнародних організацій, обласних військових адміністрацій, місцевих органів влади та бізнесу. Київщину представляли начальник КОВА Руслан Кравченко разом із мерами міст області та керівниками бізнесу регіону. 

Обговорили план дій для подолання всіх енергетичних викликів. Зокрема, посилення захисту обʼєктів енергетичної інфраструктури, збільшення засобів ППО, відновлення енергооб’єктів та децентралізацію енергосистеми, будівництво альтернативної генерації, залучення іноземних інвестицій та обладнання, імпорт електроенергії.

«Через постійні обстріли росіян ситуація в енергетиці вкрай важка. Це відчувають всі без винятку регіони. І вирішення проблем, які постали перед Україною потребують комплексного підходу. Наше основне завдання – попри атаки росіян забезпечити людей світлом, теплом і водою», – зазначив Руслан Кравченко. 

Увагу також приділили конкретним крокам, які розроблені Урядом, вже реалізуються, або будуть втілюватися найближчим часом. Мова про пакет фінансових інструментів, які значно полегшать ситуацію: програми з кредитування громадян та бізнесу; пільгові кредити на обладнання для альтернативної генерації тощо. 

«Значна роль у цьому відведена органам місцевого самоврядування. Адже лише співпраця держави, громад, бізнесу дасть відчутний результат. Ще один важливий момент — повна прозорість, відкритість та публічність. Люди повинні мати повну інформацію, які конкретні заходи вживаються як на центральному, так і регіональному рівнях, щоб підготуватися до вкрай складного опалювального сезону», – додав начальник КОВА. 

Серед низки програм, які почнуть працювати з 20 липня поточного року: безвідсоткові кредити громадянам для встановлення енергообладнання потужністю до 10 кВт; кредити для бізнесу від 150 млн грн на енергоефективність, альтернативну генерацію та інші цілі; програма пільгового кредитування  для ОСББ та ЖБК на встановлення обладнання для альтернативної генерації електроенергії тощо.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень