На Київщині продовжується підготовка до нового навчального року

Дата: 09.07.2024 11:00
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

На базі Національного університету біоресурсів і природокористування України відбулася робоча нарада під головуванням заступниці голови Київської ОДА Жанни Осипенко щодо підготовки навчальних закладів Київщини до нового навчального року. У нараді взяли участь профільні заступники голів районних державних адміністрацій,  та представники територіальних громад.

У ході наради розглядалися важливі питання реалізації державної освітньої політики, від яких залежить подальший розвиток та реформування системи освіти, зокрема:
– трансформація мережі закладів загальної середньої освіти та формування мережі класів на 2024/2025 навчальний рік;
– надання додаткових послуг з безбар’єрності в інклюзивно-ресурсних центрах;
– створення осередків викладання предмета «Захист України»;
– реформування шкільного харчування; розроблення комплексних регіональних програм реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року та формування мережі опорних кухонь;
– безпека закладів освіти під час дії воєнного стану в Україні;
– реєстрація закладів освіти на порталі «Дія» і формування QR-коду.
Крім того, було опрацьовано питання роботи навчальних закладів області під час можливої відсутності електроенергії через терористичні удари ворога.
«За літній період маємо підготуватися до нового навчального року якнайкраще. Необхідно не тільки вирішити низку важливих проблем у сфері освіти, але й врахувати всі ризики воєнного часу. Це наша спільна відповідальність», – наголосила Жанна Осипенко.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень