На Київщині для офіцерів Служби освітньої безпеки провели спеціальний семінар

Дата: 22.07.2024 08:00
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Освітні заклади Київської області в рамках підготовки до нового навчального року продовжують роботу зі створення безпечного середовища. Громадська організація «ІСТОК» провела для майбутніх офіцерів Служби освітньої безпеки дводенний семінар «Командна взаємодія у створенні безпечного освітнього середовища». Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

Організація надає суттєву технічну, інформаційну підтримку закладам освіти Київщини та психологічну допомогу учасникам освітнього процесу.

У ході семінару розглядалися такі питання:
– вимоги до безпечного освітнього середовища;
– вікові особливості дітей;
– ознаки стресу і вплив стресових подій на психоемоційний стан людини;
– основи надання першої психологічної допомоги учасникам освітнього процесу;
– поняття «інклюзія» та «інклюзивний підхід»;
– негативні прояви в учнівському середовищі (булінг, кібербулінг, конфлікти, девіантна поведінка тощо);
– формування команди закладу освіти для успішної роботи та створення в ньому безпечного простору.

Працівники поліції, які взяли участь у семінарі, отримали важливу й актуальну інформацію, необхідну для успішного виконання своїх обов’язків офіцера СОБ, комунікації з неповнолітніми, їхніми батьками та працівниками закладів освіти.

З нового навчального року офіцери Служби освітньої безпеки працюватимуть в 94 школах Київщини на постійній основі. В подальшому передбачається збільшення кількості закладів загальної середньої освіти, охоплених проєктом.

Серед основних обов’язків офіцера СОБ – ужиття комплексу безпекових заходів, спрямованих на забезпечення безпеки в закладах освіти; проведення з учасниками освітнього процесу інтерактивних занять для підвищення правової свідомості; забезпечення публічної безпеки та порядку, запобігання та припинення правопорушень стосовно учасників освітнього процесу; проведення превентивних заходів, пов’язаних зі створенням безпечного освітнього середовища.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень