На Київщині підготовка житлово-комунального господарства до зими наразі сягає 51%

Дата: 22.07.2024 11:30
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Київська область продовжує підготовку до опалювального сезону 2024-2025. Наразі  готовність житлово-комунального господарства до зими сягає 51%. Про це повідомили під час засідання оперативного штабу з питань підготовки і забезпечення сталого функціонування господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення Київської області до роботи в осінньо-зимовий період. 

Фото без опису

Засідання відбулось під головуванням першого заступника голови КОДА Миколи Бойка. Серед учасників наради — представники Київської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України», АТ «Київоблгаз», Держенергонагляду, ГУ ДСНС України в Київській області, Державної служби з питань праці, ПрАТ ДТЕК «Київські регіональні електромережі», профільних департаментів КОВА та територіальних громад.

Фото без опису

На Київщині наразі комплексно підготовлено 2 691 житловий будинок. Також до зими вже готові 412 шкіл і дитячих садків та 208 закладів охорони здоров’я (лікарні, поліклініки, ФАПИ). Мова йде про ремонт покрівель, приведення до ладу систем опалення та холодного водопостачання, реконструкцію та ремонт котелень, промивку систем опалення. 

Також проводяться поточні, капітальні ремонти та реконструкції котелень, гідравлічні випробування мереж. Загалом уже підготовлено 664 котелельні, відремонтовано 377 км теплових мереж, 166 км водопровідних та каналізаційних мереж, 463 свердловини.

Фото без опису

Крім того, під час наради обговорили додаткові кроки із підготовки до майбутнього опалювального сезону, зокрема, розчищення локацій поруч з лініями електропередач від насаджень. Також наголосили на забезпеченні альтернативною електроенергією об’єктів критичної інфраструктури, зокрема, водопровідного господарства, в період стабілізаційних відключень. 

«Загалом типова підготовка житлово-комунального господарства наразі сягає 51%. Не варто забувати, що ми живемо та працюємо в умовах війни. Тож сьогодні основний фокус на альтернативні джерела живлення.  В умовах дефіциту електроенергії та масованих атак ворога на нашу інфраструктуру, маємо розуміти, що альтернативна електроенергія — один з ключових принципів сталого проходження опалювального періоду», — зазначив Микола Бойко. 

Фото без опису

Він розповів, що для подолання дефіциту електроенергії Урядом напрацьовані дієві кроки. Зокрема, це програми кредитування для громадян під 0% і для великого бізнесу за програмою «Доступні кредити 5-7-9», пільгові кредити для ОСББ та ЖБК, спрощена процедура закупівлі обладнання для енергогенерації та безмитне ввезення електрообладнання, імпорт електроенергії тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень