Аграрії Київщини взяли участь у ІІІ Меліоративному форумі «Реформування та відновлення меліорації»

Дата: 22.07.2024 14:00
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

В Україні пройшов ІІІ Меліоративний форум «Реформування та відновлення меліорації». Цього року учасників форуму приймало м. Черкаси. Захід відбувся за ініціативи Програми USAID з аграрного та сільського розвитку – АГРО спільно з Комітетом ВРУ з питань аграрної та земельної політики та Міністерством аграрної політики та продовольства України. Київську область на цьому заході представляла т. в. о. начальника Управління агропромислового розвитку КОДА Анна Пашко.

Форум об’єднав представників органів державної влади та міжнародних організацій, організацій водокористувачів, агроасоціацій, виробників зрошувального обладнання. Тривав він упродовж двох днів — 18 та 19 липня. 

Під час заходу учасники обговорили нагальні питання розвитку інфраструктури зрошування та напрацювали дієві інструменти, які допомагають залучати ресурс та допомогу міжнародних партнерів. Також під час форуму всім присутнім продемонстрували успішні приклади застосування меліоративних технологій.

«Проведення таких заходів є надзвичайно важливими для агропромислового сектору нашої країни, особливо в теперішній час. Адже саме завдяки таким платформам ми можемо обмінюватися досвідом, знаходити партнерів та напрацьовувати сучасні та оптимальні рішення для подолання тих викликів, які постають перед аграріями в умовах війни», — зазначила Анна Пашко. 

На програму з підтримки реформи меліорації з держбюджету цього року виділено 200 млн гривень. Зокрема, аграрії можуть отримати компенсацію до 50% вартості відновлення та будівництва меліоративних систем. Максимальний розмір допомоги – до 26 500 гривень на 1 гектар оброблюваних угідь, на яких здійснюється гідротехнічна меліорація, без урахування вартості дощувальних машин.

Довідково.

Програма USAID АГРО допомагає реалізувати 18 проєктів з відновлення меліоративної інфраструктури ОВК в Одеській, Полтавській, Київській, Черкаській, Житомирській областях та на деокупованих територіях Харківщини, Миколаївщини та Херсонщини. Це дасть можливість аграріям збільшити площі під зрошенням на 6 тис. га.

Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень