Руслан Кравченко: Київщина залучає меценатів до будівництва осель для ДБСТ, одна з родин вже отримала ключі від нового будинку

Дата: 24.07.2024 12:00
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

На Київщині завдяки меценатам велика прийомна родина отримала новий будинок.  Це родина Наталії та Віктора Шевченків. Нині вони виховують 6 прийомних діток. Незабаром цей дитячий будинок сімейного типу поповниться ще кількома дітлахами. 

«Найбільшою мрією родини Шевченків була власна домівка, щоб всім її членам було затишно і комфортно. Сьогодні їхнє бажання здійснилося – вони отримали ключі від великого будинку у Миронівці на Київщині», – розповів Руслан Кравченко

З 2023 року Фундація Олени Зеленської реалізує проєкт «Адреса дитинства». Це будівництво житла для великих прийомних родин. Насамперед тих, хто втратив свої оселі через росіян. 

«Одні із тих, ким команда Фундації опікується від моменту створення, – це великі прийомні родини, де тато та мама виховують від 5 до 10 дітей-сиріт та позбавлених батьківської опіки. Саме для таких родин у 2023 році ми запустили проєкт «Адреса дитинства». Оскільки одна із найбільших їхніх потреб – це дім. Сьогодні Фундація вже збудувала перші 14 будинків, і ми продовжуємо розвивати цей проєкт, аби всі родини, які через війну втратили дім отримали нову «Адресу дитинства». Я особливо вдячна партнерам, які наразі масштабують ці зусилля. І сьогодні була дуже рада побачити практичний результат такої співпраці», – розповіла Ніна Горбачова, директорка Фундації Олени Зеленської.

Київщина максимально долучилася до реалізації проєкту. Для двох родин Фундація вже побудувала будинки в нашій області. Зокрема, ДБСТ Ярославцевих із Запорізької області та Уманських з Херсонщини. Вивчається можливість будівництва будинку для ще однієї родини.  

«Однак великих прийомних родин, які потребують житла, чимало. Зрозумів, що цей проєкт потрібно масштабувати. Запропонував громадам Київщини та меценатам до нього долучатися», – додав  начальник Київської ОВА. 

На пропозицію одразу ж відгукнулися Миронівська міська рада та Благодійний фонд «МХП-Громаді», який взяв на себе фінансові витрати. Стратегічний партнер БФ «МХП-Громаді» — міжнародна компанія МХП. Руслан Кравченко подякував засновнику та головному виконавчому директору МХП Юрію Косюку за підтримку  ініціативи.

Завдяки синергії Фундації Олени Зеленської, Київської обласної адміністрації та МХП вдалося здійснити мрію родини Шевченків про затишний дім.  

«Люди, які під час повномасштабної війни дарують прихисток і сім’ю дітям, позбавленим батьківської опіки, – справжні герої. Такими для мене стали родина Шевченків з Миронівки, які виховують 6 дітей і незабаром планують забрати до себе ще 3. Для дітей потрібен дім – місце їхньої сили. Ми всі вже 10 років знаємо та усвідомлюємо цінність нашого спільного дому і боронимо його. Тому компанія МХП без сумнівів і коливань долучилася до цього масштабного проєкту та подарувала дітям і цій родині надійне місце сили й міцну опору», – наголосив Юрій Косюк. 

Площа нового будинку родини Шевченків  майже 500 кв. м., зокрема, житлова площа – 250 кв.м., 46,6 кв. м. – підземне захисне укриття. У будинку є 6 спалень, 1 кухня, 1 кімната загального користування. За основу взято типовий проєкт будівництва дому для великої прийомної родини, які споруджують у межах проєкту «Адреса дитинства» Фундації Олени Зеленської.

Від Київської ОВА родина отримала автомобіль Toyota Proace City для зручного пересування.

«Кожна дитина заслуговує мати родину, де її люблять, розуміють і підтримують. Саме родинне тепло допомагає кожній дитині вирости здоровою, щасливою та впевненою у собі людиною», – додав Руслан Кравченко. 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису  Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень